Med Villa Faraldi i hjertet sommeren 2022

Med Villa Faraldi i hjertet

Cappella Santa Caterina ble etablert som fellesatelier for Inger Sitter, Franz Widerberg, Fritz Røed, Per Göransson og Eli Marie Johnsen en gang på slutten av 1970 tallet.

Ikke bare billedkunstnere men også andre kulturarbeidere hadde tilhold i Villa Faraldi som regissør, filmekspert og programleder Pål Bang-Hansen, journalist Jon Lie og poet Kolbein Falkeid.

Selv om vi først og fremst har fokus på billedkunstnerne inneholder programmet også en hommage til Pål, Jon og Kolbein som på hver sin måte satte sitt preg på livet i Villa Faraldi.

Prosjektet tar for seg framveksten av en norsk «kunstnerkoloni» i Villa Faraldi. Som i alle legender finnes det flere versjoner. Vi har gjort våre utvalg, men ser fram til å høre alle de andre versjonene fra våre venner og naboer i Villa Faraldi. Hensikten med prosjektet er først og fremst å bringe historien videre til nye generasjoner i Villa Faraldi, løfte fram innsikt og forståelse i møtet mellom ulike kulturer i vår multikulturelle samtid, og ikke minst dette møtets betydning for utviklingen av samtidskunsten.

Vi gleder oss til å møte og å minnes gamle og å få nye Villa Faraldi venner.

Vi takker samarbeidspartnere og støttespillere i Villa Faraldi kommune, Time kommune, Mathilde og Lars Fasting, Scheiblers legat, Bildende Kunstneres hjelpefond og øvrige bidragsytere.

Program

9. juli kl. 21.00

Åpning av utstillingen «Med Villa Faraldi i hjertet» I atelieret i cappella Santa Caterina

Utstillingen viser dokumentasjon og arbeider av Inger Sitter, Frans Widerberg, FritzRøed, Per Göransson og Eli Marie Johnsen.

10. – 13. og 15. – 17. juli kl. 17.00 – 19.00 og 21.00 – 23.00

Omvisning i utstilling og prosjekt

14. juli – kl. 21.00

«Cinema Paradiso»

Utendørs visning av filmen på fasaden til atelieret i Santa Caterina (Ta med pute til å sitte på)

En film om vennskap, kjærlighet til film og om minner. Nyrestaurert utgave av Italiensk klassiker med norsk undertekst, Regi: Guiseppe Tornatore, Musikk: Ennio Morricone, Andrea Morricone, Produsent Franco Cristaldi.

Kun få sitteplasser reservert til eldre. Alle andre må medbringe puter og sitte på bakken.

17. juli kl. 21.00 – 23.00

«En aften for poesi og minner»

Unn Falkeid leser dikt fra samlingen Horisonter av sin far Kolbein Falkeid og etterpå er det tid for utveksling av minner. Dikt om steder, hendelser og folk i Villa Faraldi, og om livet.

Velkommen!