Tildeling av Villa Faraldi stipendet 2018

Fritz Røeds Minnefond (FRfondet) har vedtatt å tildele Villa Faraldi stipendet for 2018 til kunstneren Morten Slettemeås.

Stipendet har vært delt ut hvert annet år, første gang i 2008.
I år valgte fondet å utlyse stipendet gjennom Kunstsentrene i Norge og vi fikk ialt 30 kvalifiserte søknader til behandling.

Stipendet er opprettet av FRfondet. Formålet er å fremme interesse for billedkunst og kunsthåndverk gjennom forskning, formidling og kulturutveksling mellom Norge og Italia:
Stipendmottaker får:
• ARBEIDSSTIPEND: pålydende NOK 20 000.
• 2 måneders opphold i landsbyen Villa Faraldi, Italia, i perioden april – juli 2018.

8Morten Slettemeås arbeider hovedsakelig med maleri. Hans malerier veksler mellom det figurative og det abstrakte med referanser både fra kunsthistorien og vår massemediale popkulturelle verden.
Under hans opphold i Villa Faraldi vil har arbeide med en separatutstilling i Villa Faraldi i juli og en separatutstilling på Hå Gamle Prestegård på Nærbø i Oktober.
Hans arbeider er tidligere blitt vist i utstillinger blant annet ved: Museo de Arte Contemporaneo i San Luis Potosi og Museo de Cancilleria i Mexico, Kunsthall Grenland, Lillehammer Kunstmuseum, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Stavanger Kunstmuseum og Stenersenmuseet.

Kunstneren planlegger en måneds opphold I Villa Faraldi I april/mai 2018 og en måneds opphold i Villa Faraldi I juli 2018.
Se også hjemmesiden slettemeas.com

De nordiske Villa Faraldi-kunstnerne har alltid vært en integrert del av det sosiale liv i landsbyen. Stipendiaten oppfordres til å videreføre denne tradisjonen, ved at innbyggerne inviteres til atelierbesøk, åpent atelier, utstilling eller lignende under oppholdet.
Billedhoggeren Fritz Røed (1928 – 2002) var født og vokste opp på Bryne på Jæren, et sted han alltid forble nært knyttet til. Time Kommune er vennskapskommune med Villa Faraldi, og en god samarbeidspartner og viktig bidragsyter til FR–fondets virksomhet.
Juryen bestod av:
• Gabriella Göransson, styremedlem og billedkunstner
• Karoline Røed Tønnesen, styremedlem og grafisk designer
• Kristin Røed, styreleder og kunstformidler

Tidligere stipendmottakere er:

2016: Line Anda Dalmar
2014: Christine Aspelund
2012: Marian Heyerdahl (Villa Faraldi stipendet) og Elizabeth Croft (S. Catherina arbeidsstipend)
2010: 2. Generasjon norske kunstnere i Villa Faraldi:
Thomas Widerberg, Nico Widerberg og Gabriella Göransson
2008: Ulla Mari Brantenberg

Vi gratulerer Morten Slettemeås med stipendet og ser fram til det videre samarbeidet.