VILLA FARALDI STIPENDET 2010.

Lørdag 10. Juli kl. 17.00 åpner Villa Faraldi utstillingen 2010 i den lille liguriske landsbyen der så mange norske billedkunstnere har hatt tilhold gjennom mer enn 30 år. Kunstutstilingen er en del av den 27. Internasjonale kulturfestivalen i Villa Faraldi, Liguria, Italia.

Utstillingen vil bli åpnet av Den norske Ambassadøren i Roma, Einar M. Bull.                               

Stedet er Centro Socio-Culturale Fritz Røed i Villa Faraldi, Liguria,  Italia.

Utstillingsperiode:  10. Juli – 1. August.

I år viser Fritz Røeds Minnefond den andre Villa Faraldi – utstillingen. Fondets styre fant det naturlig og viktig å presentere den nye generasjonen norske kunstnere med langvarig tilknytning til landsbyen.  Årets utstillere er alle 2. generasjon norske kunstnere i Villa Faraldi;

  • Gabriella Göransson er tekstilkunstner og arbeider med objekter og installasjoner.
  • Thomas Widerberg er komponist og kunstfotograf.
  • Nico Widerberg er billedhugger og grafiker.

Alle kunstnerne er etablerte norske kunstnere som har vist en rekke utstillinger i Norge og i utlandet. De har alle mer enn 30 års tilknytning til Villa Faraldi. Utstillingen vil være en berikelse både for landsbyen som blir kjent med deres kunstneriske virksomhet og for kunstnerne som får vist seg fram for et Italiensk publikum. 

 Dette blir en utstilling med stor appell både til kunstinteresserte og tilreisende i Liguria.

Kunstnerne er tildelt Villa Faraldi stipendet 2010 som vil overrekkes på utstillingsåpningen. Med stipendiet følger utstillingen i Villa Faraldi. De disponerer også atelieret Capella Santa Catherina i Villa Faraldi i en tre måneders periode.

Den første Villa Faraldi utstillingen fant sted i 1983. Siden den gang har mange norske kunstnere stilt ut under den internasjonale kulturfestivalen i Villa Faraldi, med Fritz Røed som entusiastisk initiativtaker. Ved Fritz Røeds bortgang i 2002 opprettet familien et minnefond bl.a. for å videreføre denne kulturutvekslingen. 

Våren 2008 delte vi ut det første Villa Faraldi stipendiet med påfølgende utstilling i tilknytning til Villa Faraldi Internasjonale Kulturfestival sommeren 2008. Stipendiet gikk til den kjente glasskunstneren Ulla Mari Brantenberg.

Takket være gode venner og bidragsytere har det vært mulig å videreføre tradisjonen med at norske kunstnere stiller ut under festivalen i Villa Faraldi.  

Bidragsytere til årets utstilling er: 

Time kommune, Den norske Ambassade i Roma og Atlas spedisjon.

Utstillingen er et samarbeid mellom Villa Faraldi kommune og Fritz Røeds minnefond.

Minnefondets styre består av tre representanter for Fritz Røeds familie samt advokat Harald B. Ciarlo og billedkunstneren Inger Sitter som er kunstnerrepresentant i styret.

Ytterligere informasjon om Villa Faraldi og den internasjonale kulturfestivalen 2010 finner du på hjemmesidene:

www.comune.villa-faraldi.im.it

www.villafaraldifestival.com